Uitnodiging voor ADV-jubileumexcursie in Twente op 29 september a.s. 

Op deze datum zal de ADV een dubbel jubileum vieren, ten eerste het 55-jarig bestaan van de ADV landelijk en ten tweede het 30-jarig bestaan van de afdeling Oost. Een excursie zal aan deze viering vorm geven.

We gaan enkele bedrijven in
het Twentse bezoeken. U wordt dan vervoerd met een Mercedes O 407 van Fietax (de streekversie van de bekende O405, een zeldzaamheid in Nederland). Bij een grote opkomst zal ook nog een Optare Solo midi bus worden ingezet. Deze reed vroeger bij BBA-Veluwe hoofdzakelijk op de stadsdienst van Harderwijk. Inmiddels staat vast, dat we welkom zijn bij de firma’s HAVI/OAD, Ter Doest, Ter Beek en Fietax.  HAVI/OAD komt misschien wat vreemd over, maar onlangs heeft HAVI het busbedrijf van OAD overgenomen. Zowel tour-, als (voormalige) lijnbussen zullen dan de revue passeren. Uiteraard krijgt u zoveel mogelijk de gelegenheid om aanwezig materieel te bekijken en te fotograferen.

Vanaf 10.00 is de inloop bij
“t Schöpke”, het onderkomen van de NS-personeelsvereniging aan de Waarbekenweg 23 7553 KH Hengelo. Daar wordt u verwelkomd met koffie/ thee en Twentse krentenwegge. Vanaf Station Hengelo is het ongeveer 10 minuten lopen. U kunt ook met de bus gaan. Onderaan treft u de wandel- en busroute aan van het station naar “t Schöpke”. Wie met eigen vervoer komt, kan bij "t Schöpke” gratis parkeren.


Om 10.30 start onze excursie vanaf
“t Schöpke”. We rijden eerst naar HAVI/OAD in Goor en vervolgens naar station Goor. Dat ligt vlak bij het centrum. Daar hebt u een half uur pauze voor lunch (eigen rekening) en/of fotograferen van bus en trein. Hierna vervolgen wij onze tocht naar Hengevelde voor een bezoek aan Ter Doest. Vanuit hun vestiging zullen we ook een kleine rondrit maken met een Amerikaanse schoolbus. Daarna vertrekken we voor een wat langere rit door het fraaie Twentse landschap naar de garage van Ter Beek in Tubbergen. Niet ver van Tubbergen ligt Weerselo, waar wij een laatste stop maken bij de vestiging van Fietax. Tenslotte volgt de eindetappe en om 17.00 verwachten wij terug te zijn bij het vertrekpunt.

 

Tussen 17.00 uur en 18.30 uur vinden twee jubileumlezingen plaats en een beeldpresentatie.  Rob Daale zal als landelijk voorzitter a.i. terugkijken op 55 jaar ADV en gaat zeker in op het belangrijkste: de leden! Aad Veltman zal als voorzitter van afd. Oost ingaan op de geschiedenis, de activiteiten en hoogtepunten van de afdeling in afgelopen 30 jaar en de toekomst. Tot slot zal Wouter van der Brugghen een beeldpresentatie geven met als thema "30 jaar busvervoer in Oost Nederland (1988-2018)”.

 

Na de lezingen kunt u genieten van een koud en warm buffet. Hebt u speciale wensen ( zoals voedsel dat u niet kunt verdragen, dieet en dergelijke), dan wordt getracht hier zoveel mogelijk rekening mee te houden U kunt dit kenbaar maken aan Aad Veltman via de mail (autobus134@gmail.com). Het kan ook telefonisch (06-22444163 of 074-2420773). Doe dit voor 17 september. De afsluiting is rond 19.45.

 

De prijs van deze bijzondere excursie bedraagt € 21,00 voor leden en voor de niet-leden € 26,00 (alles inbegrepen, behalve de lunch). Mede dankzij een bijdrage van het bestuur was het mogelijk om de prijs laag te houden.

Bij het diner zijn ook twee drank-consumpties meegerekend. Wie meer dan twee nuttigt, wordt verzocht die zelf te betalen.

U kunt zich opgeven bij Gerrit Heutink, penningmeester ADV, afdeling Oost.

-          Maak het juiste bedrag over op IBAN NL15 RABO 0312 8444 76 ten name van G. Heutink. Bent u lid, vermeld dan ook het lidmaatschapsnummer. In elk geval telefoonnummer en/of e-mailadres.

-          Geef u op vóór 17 september, dit vanwege het huren van de bus en de organisatie van de catering. Zo weten we tijdig het aantal deelnemers.

 

We hopen u in Hengelo te mogen begroeten op zaterdag 29 september.

Met vriendelijke groet
Het bestuur afdeling Oost ADV

 

Routebeschrijving van station Hengelo naar “t Schöpke”. Met bus 9 (naar/vanuit Enschede) uitstappen bij halte Grundellaan. U loopt eerst de Waarbekenweg in en hierna onder het smalste spoorviaduct van Hengelo (het zgn. muizentunneltje). Aan de linkerkant ziet u eerst de “Lidl”-supermarkt en hierna “t Schöpke”. Of u neemt lijn 10 richting Veldwijk en stapt uit bij halte Brouwerijstraat/Twekkelerplein. Tussen de Lidl-supermarkt en het tankstation (aan de linkerzijde) ziet u dan “t Schöpke”.   

 

U kunt ook wandelend het station aan de zuidzijde verlaten en dan linksaf de Gieskesstraat  inlopen langs poptempel “Metropool” en parallel aan het spoor naar Enschede.). U steekt dan de Veloursstraat over (thv de tunnel)  en loopt vervolgens parallel aan het spoor de Brouwerijstaat in. Volg aan het einde daarvan een voet- en fietspad tot aan het kleinste tunneltje van Hengelo (het muizentunneltje) Dan ziet u de Lidl- supermarkt en rechts hiervan is “t Schöpke.

 

Wie slecht ter been is en vanaf station Hengelo moeilijk kan lopen, wordt verzocht om met Aad Veltman contact op te nemen, ook voor 17 september. Er wordt dan vervoer geregeld.

(c) OV in Boskoop - Alle rechten voorbehouden-Overname in gedrukte of digitale vorm zonder toestemming niet toegestaan