27 oktober 2018: Groen Wit Excursie

 
Dit najaar organiseert Stichting RoMeO werkgroep bus en tram een gezamenlijke rondrit. Met het thema ‘’RET groen wit’’ rijden we met een oude bus en tram via oude routes en mooie fotopunten door Vlaardingen en Rotterdam. In de ochtend rijden we met autobus 801, een Den Oudsten Alliance uit 1996.
Dit waren de eerste bussen met een geheel lage vloer om het instappen gemakkelijker te maken. Deze kenmerkende bussen hebben tot ongeveer 2012 het straatbeeld bepaald. Nu rijden we nog een keer over de straten waar ze vroeger dagelijks hun rondjes reden. Onderweg stoppen we op diverse fotogenieke punten waar de reguliere bus soms al lang verdwenen is. Ook laat de eveneens groene Mercedes O405 zich even zien.
Na een lunchpauze , waar u op eigen gelegenheid drinken, belegde broodjes of een gefrituurde snack kunt halen, stappen we over op de tram. Deze prachtige Werkspoor-Düwag uit 1969 heeft sinds 1994 een groen jasje gekregen en is nu een van de pronkstukken van de collectie.
Onderweg zullen we nog een aantal fotostops hebben waarbij er rekening is gehouden met de zonnestand zodat u met de mooiste foto’s thuis komt!
Zowel de 801 als de 1616 komen niet vaak voor openbare evenementen op straat, dus grijp uw kans!Praktisch


De prijs voor deelname is €19,95 en betaalt u met IDEAL bij het maken van de reservering. Het aantal inschrijvingen is beperkt en de inschrijving sluit op 20 oktober. Uw betalingsbewijs is uw toegangsbewijs.
We vertrekken stipt om 10:30 vanaf station Schiedam centrum op de opstelplaats van de Hoekselijn bussen. Dit is in het verlengde van de haltes van lijn 711-712-713. Het einde van de rit is in de namiddag. Dit vertrekpunt is goed bereikbaar met onder andere de metrolijnen A,B en C, tram 21 en 24 als ook met meerdere buslijnen
Voor onderweg is het raadzaam om voldoende drinken mee te nemen. Aan boord van onze trams en bussen is geen catering beschikbaar, maar het is toegestaan uw eigen versnaperingen mee te nemen.
Deelnemers met een auto kunnen deze gratis parkeren achter het station aan de Nieuwpoortweg 2-6 (ca 10 min lopen).
Disclaimer: Ons historisch materiaal wordt steeds goed onderhouden en gekeurd, desondanks kan een voertuig onverhoopt uitvallen. Wij vragen daarvoor uw begrip en zullen in voorkomende gevallen een zo goed mogelijk passende vervanger inzetten. Bij te weinig animo zal de rit niet doorgaan, waarbij u uw geld terug krijgt. Dit laten we u uiterlijk 21 oktober weten.
Vragen? Neem gerust contact met ons op via werkgroepbus@gmail.com
 

 

(c) OV in Boskoop - Alle rechten voorbehouden-Overname in gedrukte of digitale vorm zonder toestemming niet toegestaan