Treinvervangend Vervoer

In dit Paasweekend is er geen treinverkeer mogelijk op het traject Zwolle-'t Harde, in verband met de aansluiting van het spoor op de nieuwe spoorbrug bij Hattem.
Op zaterdag reden de bussen zelfs van Zwolle naar Nunspeet v.v. omdat ook aan het spoor tussen 't Harde en Nunspeet gewerkt werd.
Ik was zaterdag even op het station in Nunspeet wezen kijken, en maakte een paar plaatjes, o.a. van de nieuwste Temsa van Gebo Toers.
Rein van Putten maakte smorgens een foto van een Van Hool bus van Gebo. Overigens reden er vrijwel uitsluitend Gebo bussen en Betuwe Express, die thans ook bij Gebo hoort.
Vanmiddag (1e paasdag) na de middag even in 't Harde gekeken. Het was erg rustig, en alleen de bekende Bova's van Gebo gezien, dat is allemaal wel bekend en ik onderneem geen actie, het was me ook te warm.
Toen er een groene Optare van Syntus kwam aanrijden kwam ik toch even "in geweer". Deze reed de touristische weekend dienst van Zwolle via Apeldoorn, Arnhem, Otterlo, Harskamp, Garderen, Elspeet, Harderwijk, 't Harde naar Zwolle, als Lijn 400, maar had op de gehele route geen enkele passagier vervoerd volgens de chauffeur.
Hier hebben ook de Peuqout buurtbusjes op gereden, en dan te bedenken dat bij het aantreden van Syntus half december deze dienst met gelede bussen werden gereden.
Ik zag ze door mijn straat rijden, maar kennelijk is die route ook al weer gewijzigd. De bus gaat nu bij Harderwijk de snelweg op, rijdt niet meer door Nunspeet, Elburg, en Oldebroek, en verlaat de snelweg om het station 't Harde aan te doen. Op deze wijze blijven de klanten vanzelf wel weg !.
Misschien ga ik met het Pinksterweekend op herhaling, dan is er weer een buitendienststelling tussen Zwolle en 't Harde. In dat weekend zal het tweede spoor op de nieuwe brug worden aangesloten, en vanaf dat moment heeft de oude spoorbrug, bouwjaar 1929, gebouwd op de pijlers van 1864, zijn functie verloren, en zal daarna zo snel mogelijk gesloopt worden, vanwege de grote hindernis voor het scheepvaartverkeer.

Gerrit Gunnink

(c) OV in Boskoop - Alle rechten voorbehouden-Overname in gedrukte of digitale vorm zonder toestemming niet toegestaan