ARNHEM –EXCURSIE 15 OKTOBER ( IN GVA-BLAUW WEER DE WEG OP)

 

Dag leden van NTV en ADV en andere belangstellenden,

Om de onderlinge contacten aan te halen, organiseert het bestuur van ADV afd. Oost op zaterdag 15 oktober a.s.– in samenwerking met de Nederlandse Trolleybus Vereniging (NTV) en de Stichting Trolleymaterieel Arnhem (STA)- een excursie in en rond Arnhem. Dezestart om 10.15 in Arnhem op het busstation van Arnhem Centraal.  Zorg ervoor om tijdig aanwezig te zijn .

Er kunnen maximaal 60 personen mee.Bedoeling is om te rijden met :

 1. de voormalige GVA-dieselbus 61 (VOLVO B10 M-den Oudsten B88, 1989), later nog GVM, Oostnet en Connexxion 3361 en tenslotte BRENG 3025- ontijzelingsbus.

2. de voormalige GVA trolleybus 158 - later nog GVM/Oostnet/Connexxion en BRENG 0158 (Den Oudsten B79T-KM560-Klepe 1984).

Allereerst stapt u in de 61 en deze maakt een rit langs onder meer: Presikhaaf, Velp Zuid “Rijnstate”, Rozendaal, Geitenkamp, Hoogte 80,  Alteveer, Oosterbeek, Doorwerth, Heveadorp en Oosterbeek-laag.Onderweg zijn op enkele plekken fotostops ingelast. Aansluitend volgt de lunch.

Na de lunch wordt omstreeks 14.00 de excursie voortgezet met de 0158.  Via de Nelson Mandelabrug wordt gereden naar Elderveld, De Laar West, Schuytgraaf, de Laar Oost en Kronenburg .  Ook hier worden de fotografen op hun wenken bediend. Verwachte terugkeer op Arnhem Centraal ca 17.00.

Leden van ADV en NTV  betalen 25,50 Euro en andere belangstellenden 30,00 Euro. In deze prijzen is de lunch inbegrepen. Wilt u mee, meldt u zich dan zo spoedig mogelijk viahet E-mailadres van de penningmeester  Gerrit Heutink. (r.heutink@sallandxs.net). Vermeld dan tevens uw lidmaatschaps-nummervan NTV of ADV), telefoonnummer en (afwijkend) E-mailadres. Maak het bedrag tegelijk over op de bankrekeningNL15RABO 0312844476 ten name van G. Heutink te Dalfsen. Zorg er voor dat de penningmeester uw betaling uiterlijk maandag 10 oktober heeft ontvangen.

Bij een grote opkomst – dat is ruimschoots bij meer dan 30 deelnemers- zullen beide bussen zowel                     ’s morgens als ’s middags een rit maken. Dat betekent ook dat de groep dan wordt opgesplitst. In dat geval maakt u dan ‘s morgens de rit met de 61 en ’s middags met de 0158 of omgekeerd. De deelnemers ontvangen kort van te voren hier nog nader bericht over.  Hoewel er vanuit wordt gegaan dat de genoemde bussen inzetbaar zullen zijn, kan er altijd iets tussenkomen. In dat geval wordt er voor een waardige vervanger gezorgd. 

Tenslotte: Wees verstandig en volg de actuele ontwikkelingen rond COVID. Raadpleeg tijdig de NS-reisplanner voor mogelijke vertragingen op het spoor.  Wie perstreekbus naar Arnhem komt, doet er ook verstandig aan om te letten op eventuele stakingen of vervallen ritten.

 

Vr. groet van de besturen van ADV afdeling. Oost, NTV en STA en graag tot 15 oktober in Arnhem

    
    

(c) OV in Boskoop - Alle rechten voorbehouden-Overname in gedrukte of digitale vorm zonder toestemming niet toegestaan