De CN 9229 komt er aan.

 

Beste lezers en belangstellenden, gaarne even uw aandacht voor het volgende:


Eind 2014 hebben Henny en ik de C.N. 9229 overgenomen van Peer met als doel de oldtimer netjes te gaan restaureren. Peer had de 9229 eind 2011 overgenomen als Politiebus met het doel hem op te gaan knappen. Op dat moment had de bus een lekke koppakking en de motor is bij Peer hersteld.
Om verder te gaan met herstel ontbrak de tijd en zocht Peer een goed onderdak bij mensen die de wagen verder helemaal zouden gaan herstellen. Hij kwam dus begin 2015 bij Henny Tuite en bij Peter van Cootwijk terecht, twee oud chauffeurs van voormalig Centraal Nederland die altijd met plezier op de wagen hebben gereden.


De afgelopen 5 jaar is er zeer veel arbeid in de bus gestoken en is er voor een kleine 30.000 euro aan versleuteld. Vorig jaar september kwam de kroon op het werk toen de bus van vrachtauto terug gekeurd moest worden als bus en vervolgens als bus door de APK moest. Voor beide keuringen slaagde de oldtimer en werd daarmee (op dit moment) de enige rijvaardige ex. Centraal Nederland bus.
Op diverse punten wijkt hij af ten opzichte van andere type MB 200 bussen. Zo heeft hij een grote filmkast, heeft hij knikstuur, heeft hij een retarder op de versnellingsbak en is hij de enige van de MB 200 serie met een mint groen stoffen interieur (in plaats van rood skai) en daarmee is hij ook de enige overgeblevene van het eens zo grote facelift project van Centraal Nederland.
De wagen is zo goed als gereed voor inzet en op dit moment resteert er nog één grote reparatie, het herstel van de vloer bij het linker voorwiel en het vervangen van de balk die daar onder zit. Vorig jaar is tijdens de revisie ter plaatse al een noodreparatie gedaan om de bus veilig te laten zijn en de wagen door de APK te krijgen maar het behoeft nog een definitief herstel.
Daar er tijdens het herstel erg veel besteed was aan de 9229 (vorig jaar 9000 euro) was het spaarvarken leeg om nog deze reparatie te kunnen doen die ca. 2500 tot 2700 euro gaat bedragen.In samenwerking met Remco Kersten is een spelden en mokken actie opgestart om een groot deel van het bedrag bijeen te gaan mogen krijgen. De spelden zijn leverbaar in drie uitvoeringen, een dasspeld voor heren, een pin en een ring voor een damessjaal. Deze kosten 15,00 euro p.st.
Ook is er een mooie mok van de bus beschikbaar voor 12,50 p.st.


Route kartons van G.V.B. Amsterdam, die in de C.S.A. bussen dienstgedaan hebben, zijn ook in diverse lijnen leverbaar voor 5,00 euro p.st.
De opbrengsten hiervan zijn bestemd voor de laatste reparatie die de bus nog moet ondergaan. Uiteraard zijn ook donaties van harte welkom om dit project te steunen.

Bestellingen kunnen gedaan worden via cootwijk754@gmail.com  Betalingen zijn mogelijk via rekening NL52INGB0002900257 t.n.v. P.C. van Cootwijk te Almere. Vergeet u niet bij uw bestelling uw adres te vermelden waar de bestelling naartoe gezonden dient te worden.

Naast deze actie willen we met onze 9229 ook gaan deelnemen aan de A.D.V. verkoopdag in Geldrop waar onze spulletjes ook te koop zullen zijn, aangevuld met meerdere leuke O.V. spulletjes.
Vanaf september a.s. hopen we de bus daadwerkelijk te kunnen gaan inzetten voor excursies en alle belangstellenden een kans te geven een keer mee te rijden.
Uiteraard houden we u op de hoogte van de voortgang van het project. De 9229 heeft een pagina op Facebook (de 9229 komt er aan) Of neem een bezoek aan onze website: www.cn9229.nl


Dank voor uw steun aan onze C.N. 9229

 

Peter van Cootwijk en Henny Tuite

(c) OV in Boskoop - Alle rechten voorbehouden-Overname in gedrukte of digitale vorm zonder toestemming niet toegestaan