Nu: Te koop:


Nieuw boek: Bestemming Buitenland deel 3

 

Op zaterdag 25 juni jongstleden was het weer zover! In Arnhem werd het eerste exemplaar van het derde deel uit de serie 'Bestemming Buitenland' overgedragen aan mede hobbyist Karel Vegter.


Voor deze overdracht kon de prachtige museumbus 1698 van Marcel de Bruijn ingezet worden, waarvoor heel veel dank.


In tegenstelling tot de vele Leylands uit dezelfde serie in de jaren negentig, ging deze 1698 niet naar Moskou, maar naar Moscowa. Er is voor deze Arnhemse begraafplaats gekozen omdat mede hobbyist Paul van Onzen, aan wie in eerste instantie het eerste exemplaar zou worden overhandigd, daar vorig jaar begraven is. Zo was Paul er toch bij tijdens dit moment.

Het boek, dat logischerwijs is opgedragen aan Paul, behandelt de landen Rusland en Kazachstan.
In Rusland zijn vooral Arnhemse trolleybussen teruggevonden. Daarnaast onder meer een Hainje CSA-II, een Leyland en Berkhof Duvedecs.
Het deel over Kazachstan bevat vele verschillende soorten bussen. Mercedes O405's van onder meer WN en Van Oeveren, Den Oudsten B88's en B91's van onder meer SBM, VAD, CN en GVA en Hainjes en Berkhofs van onder meer NZH, RET, FRAM en GVB. Tevens enkele buitenbeentjes, zoals een Optare ex-NWH.
 

 

Het boek, bestaande uit een binnenwerk van 108 pagina's, is te bestellen via de site van de uitgever (www.lyckatill.nl ). Binnen Nederland is de prijs 39,90 inclusief verzendkosten.
Wie vast een voorproefje wil zien, kan terecht op https://issuu.com/lyckatill/docs/rus-kaz_doorbladerbare_pdf-file

--

Groeten,
Hugo

www.youtube.com/hugo083

(c) OV in Boskoop - Alle rechten voorbehouden-Overname in gedrukte of digitale vorm zonder toestemming niet toegestaan