Met de NACO onderweg

 


Onder bovenstaande titel verschijnt op 16 april 2023 het vierde fotoboek van mijn hand. Na fotoboeken over Maarse & Kroon, NZH en GVBA komt er nu een boek uit over de NACO uit Alkmaar. In mijn jonge jaren maakte ik al kennis met NACO-Crossley’s tijdens de reis naar de vakantiebestemming Terschelling. Van Alkmaar naar Harlingen was een hele onderneming met zo’n voertuig in het begin van de jaren ’50.
In het boek wordt de periode voor de Tweede Wereldoorlog zijdelings belicht, want de nadruk ligt op het tijdvak daarna, tot en met de fusie met NZH in 1972. Aansluitend zijn enkele foto’s opgenomen van voormalige NACO-bussen bij bedrijven waaraan ze later zijn verkocht. Het trieste verhaal van enige NACO-museumbus zul je ook aantreffen.
Dit fotoboek omvat 120 bladzijden, waarvan 115 met foto’s zowel in zwart/wit als in kleur. De prijs is € 19,95.
Als je belangstelling voor dit fotoboek hebt, kan je je schriftelijk aanmelden bij Uitgeverij De Alk of door middel van een e-mail. Jouw interesse wordt dan vastgelegd zodat je verzekerd bent van toezending. Het adres van de uitgever is: Boeterslaan 1, 1834 GP SINT PANCRAS.
Het e-mailadres van de uitgeverij is: info@alk.nl
Graag je naam, volledig adres en aantal gewenste exemplaren opgeven onder vermelding van “NACO-boek”.
(NB. deze aankondiging zal in meerdere media worden geplaatst; gelieve daarom maar 1x te reageren.)
Je kunt het boek ook aanschaffen in de winkel van het NZH Vervoer Museum, A.Hofmanweg 35 te HAARLEM. Dat is mogelijk vanaf zaterdag 22 april 2023.
Doordat de Autobus Documentatie Vereniging deze uitgave financieel ondersteunt kunnen leden van deze vereniging dit boek tegen een verlaagde prijs aanschaffen: € 15,00.
Daartoe moet een ADV-lid zich melden bij bovengenoemde Uitgeverij onder ververmelding van naam, adres, woonplaats, alsmede zijn/haar lidmaatschap nummer. De verlaagde prijs geldt tot uiterlijk 31-12-2023 en voor slechts één boek per lid.

(c) OV in Boskoop - Alle rechten voorbehouden-Overname in gedrukte of digitale vorm zonder toestemming niet toegestaan